A kép illusztráció, a termék eltérő lehet.
Különleges minőségű mexikói tequila, melynek sajátosságát leginkább a tölgyfahordós érlelés adja.
Származási ország: Mexikó
A mexikói tequilát időről-időre megpróbálják újra feltalálni, és ebben a tekintetben a Don Julio Anejo az egyik legjobb próbálkozásnak tekinthető, hiszen annak ellenére, hogy ez az ital is 100 százalékban kék agavéból készült, elkészítését mégis megcsavarták egy kicsit.
Egészen konkrétan azzal, hogy a friss párlatot másfél évre tölgyfa hordóba zárták, amitől nemcsak kellemes színt kapott a végeredmény - halvány borostyános árnyalatról van itt szó –, hanem olyan ízek és illatok is kerültek bele, melyek nem szokványosak egy tequilánál.
A palackból például erőteljes citrusos frissesség árad, méghozzá kellemesen mézes, mandarinos aromák mellett, amihez a kóstolás után nagyon komplex, mondhatni testes hatás árad, hiszen a kék agavé mellett határozottan érződik belőle a mézes és a fás jelleg, enyhén fűszeres lecsengéssel zárva a sort.
A Don Julio Anejo annyira különleges, hogy 2011-ben ezüstérmet kapott a WSC-n, hiszen a legjobb minőségű tequilák közé sorolható, ezért érdemes inkább önmagában élvezni a benne lakozó aromákat.
Válogasson további díszdobozos termékeinkből!